Update Coronamaatregelen per maandag 14 december

15 december 2020

Beste leden en ouders van junioren,  

NEDERLAND IN LOCKDOWN: TENNIS MAG NOG MET 2 PERSONEN BUITEN Het kabinet heeft strenge maatregelen afgekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames stijgt weer, de druk op de zorg neemt toe. Om het aantal contacten zoveel mogelijk te beperken en de verspreiding van het virus een halt toe te roepen gaat Nederland weer in een lockdown.

Het zijn harde maatregelen, die de samenleving en ook de sport hard raken. Maar het is nodig, want veiligheid en gezondheid staan voorop en alleen samen krijgen we het virus onder controle. De maatregelen gelden van dinsdag 15 december t/m 19 januari. Op 12 januari komt het kabinet met informatie over de periode na 19 januari.

Wat betekent dit voor tennis ?
· Volwassenen vanaf 18 jaar mogen tennis spelen met 2 personen, alleen buiten. Alleen enkelspel dus.
. Jeugd t/m 17 jaar mag spelen en trainen in groepsverband, alleen buiten.
. Tennis in een binnen accommodatie is niet toegestaan

Het is nog onduidelijk welke consequenties dit verder heeft voor competities, toernooien, trainingen en opleidingen heeft. Op de website van de KNLTB zal e.e.a. z.s.m. bekend worden gemaakt. Raadpleeg daarvoor www.knltb.nl. Je vindt daar ook rubrieken met “veelgestelde vragen”, gedetailleerde informatie en de algemene corona-maatregelen die gelden voor de tennissport.  

Even een opfrisbeurt van de belangrijkste maatregelen die nu gelden:
· Reserveren is verplicht en je moet op ons tennispark altijd je ledenpasje bij je hebben.
· Er worden geen wedstrijden gespeeld.  
· Publiek of toeschouwers zijn niet toegestaan.  
· Sportkantines, kleedkamers en douches zijn gesloten.  
· Alle basismaatregelen zijn reeds bekend, waaronder de anderhalve meter afstand houden en desinfecteren van de handen.  

Tot slot. De controles op handhaving van de maatregelen is strenger. Dat zul je in de media wel hebben gemerkt. Leden en spelers op ons park dienen zich te houden aan de maatregelen. Dus help niet alleen jezelf maar ook de vereniging door de geldende maatregelen op de juiste wijze toe te passen. Gebruik je gezonde verstand en neem je verantwoordelijkheid.  

Mark en Hugo
E-mail [email protected]
15 december 2020    

   

Nieuwscategorieën