Update Corona: nieuwe versoepelingen waaronder “Terrassen weer open”

14 mei 2021

CORONA UPDATE: TERRASSEN OP SPORTLOCATIES MOGELIJK OPEN VANAF 19 MEI

Op 11 mei heeft onze regering in de persconferentie medegedeeld dat “stap 2” van het openingsplan kan worden ingezet, mogelijk vanaf woensdag 19 mei.

Wat betekent dit voor tennis vanaf 19 mei?

. Terrassen mogen open tot 20.00 uur onder voorwaarden: maximaal 50 personen op een terras en maximaal 2 personen aan een tafel op 1,5 meter afstand. Een reservering is verplicht (dit kan een baanreservering of les zijn).

. Volwassenen vanaf 27 jaar mogen buiten tennissen, zowel vrijspelen als trainen in groepsverband (max. 30 personen). Zij houden 1.5 meter afstand tot elkaar.

. Jeugd en jongvolwassenen tot en met 26 jaar mogen buiten spelen en trainen in groepsverband (geen maximum). Zij hoeven tijdens het sporten onderling geen 1.5 meter afstand te houden.

. Competities en toernooien (ook interne toernooien zoals clubkampioenschappen) zijn niet toegestaan. Wel toegestaan zijn husselen en de laddercompetitie, met vooraf een speelafspraak en baanreservering.

. Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht. Publiek is niet toegestaan.

De huidige ontwikkelingen en geplande versoepelingen met stap 2 van het openingsplan bieden perspectief voor de vervolgstappen.

We hebben goede hoop dat het spelen van jeugdwedstrijden tussen clubs vanaf 9 juni mogelijk is. Lees op www.knltb.nl meer en uitgebreid Corona-nieuws.  

Het Graaf Herman Corona Mgt Team,
E-mail [email protected]
14 mei 2021     

 

Nieuwscategorieën