Update Corona: Anderhalve meter vervalt en toegangsbewijs voor de kantine verplicht

28 september 2021

Vanaf 25 september vervalt de 1,5 meterregel, maar er gelden nog wel enkele voorwaarden om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Zo is voor het gebruik maken van de horeca een coronatoegangsbewijs nodig, ook op sportlocaties. Dit geldt alleen binnen, want het kabinet heeft de maatregelen voor de horeca buiten wat versoepeld. Voor de sport zijn enkele uitzonderingen gemaakt voor niet-horeca gerelateerd gebruik van het clubhuis. In november bekijkt het kabinet de situatie opnieuw en bepaalt dan welke maatregelen nog nodig zijn.

Voor ons tennissers heeft dit vooral betrekking op ons paviljoen. Behalve de sluitingstijd die op uiterlijk middernacht blijft, mogen we weer aan de bar of de tafels zitten, echter alleen met een coronatoegangsbewijs.

Wat betekent dit voor onze leden en andere bezoekers ?
a. Voor personen die binnen in het clubhuis zitten en een hapje/drankje nuttigen, zowel staand als zittend is wel een coronatoegangsbewijs nodig. De check hoeft niet gelijk bij de ingang gedaan te worden, maar mag ook gedaan worden als de persoon in het horecagedeelte plaatsneemt.
b. Bij het afhalen van drankjes/hapjes in het clubhuis of aan de bar en het nuttigen daarvan op het terras of langs de baan is een coronatoegangsbewijs niet nodig.
c. De verplichte basisregels blijven van kracht, zoals desinfecteren, geen handen schudden en andere zaken op gebied van hygiëne.

Coronatoegangsbewijs
Vanaf 14 jaar moet je het coronatoegangsbewijs samen met je identiteitsbewijs kunnen tonen. Het coronatoegangsbewijs heb je als je volledig bent gevaccineerd (bijv. je QR-code op je mobiele telefoon, je papieren vaccinatiebewijs of je gele medische paspoort), een geldig herstelbewijs hebt of een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud.

Meer informatie
De details van deze maatregelen en versoepelingen vind je op de website van de KNLTB en ook op www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws. Voor uitgebreide info over alle coronamaatregelen in de sport verwijzen we je naar het Algemeen Protocol Verantwoord Sporten, wat is samengesteld door NOC*NSF, VSG en alle sportbonden en goedgekeurd door VWS en het RIVM. De Richtlijnen voor tennis en padel zijn ook geüpdatet. Dit document is een aanvulling op het Algemeen Protocol Verantwoord Sporten. Tot slot is er nog een rubriek “Veelgestelde vragen” op de website van de KNLTB.

NB. Op ons tennispark zijn op diverse plekken de “nieuwe regels” in het kort opgehangen.

In de bijlage een document van de KNLTB m.b.t. “Tips horeca en toegangsbewijs”.

Veel tennisplezier !

Het Graaf Herman Corona Mgt Team,
E-mail [email protected]
28 september 2021   

 

25 SEPT 2021 tips-horeca-en-coronatoegangsbewijs.pdf

Nieuwscategorieën